AKSARAY / MERKEZ - Mehmet Sarrafoğlu İlkokulu

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğünün 06/12/2023 tarihli yazılarına istinaden yapılan “En İyi Cümle/Afiş Yarışması” yapılmıştır. Yarışmaya katılan okulumuz 3. sınıf öğrencilerinden R. AYDEMİR “En iyi Cümle/Afiş” yarışmasında merkez ilçe birincisi olmuştur. Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik eder, öğrencimizin bu başarısının ona ilham ve motivasyon kaynağı olmasını diliyoruz.

Ara

2024 yılının  başta öğretmen ve öğrencilerimiz olmak üzere ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa sağlık, mutluluk  ve başarılar getirmesini dileriz. Her şeyin gönlünüzce olması ve  tüm beklentilerinizin gerçekleşmesi dileği ile. mutlu  yıllar..."Yeni yılınız kutlu olsun".

Ara

Okulumuzda Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında yapılan En İyi Cümle Afiş Tasarım yarışması sonuçunda dereceye giren öğrencilerimizin eserleri.

Ara

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında düzenlenen Sözlük Tasarım yarışması okulumuzda düzenlendi.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan bir projedir. Bu projenin amacı, öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini sağlamaktır.

Proje, 2023 yılında başlatılmış ve tüm ilköğretim ve ortaöğretim okullarını kapsamaktadır. Proje kapsamında, okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin aşağıdaki kazanımlar elde etmesi hedeflenmektedir.

Proje, öğrencilerin dil bilincini geliştirmeye ve Türkçeyi daha iyi kullanmalarına katkı sağlaması bakımından önemli bir projedir. Proje kapsamında Sözlük Tasarım ve Cümle Afiş Tasarım Yarışmasıda yapılmıştır.

Ara

Okulumuzda değerli Oya GÖRKEM hocamızın verdiği kurs harika eserlerle devam ediyor.

Ara

Okulumuzda 24 Kasım Öğretmenler Günü töreni gerçekleştirildi. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85.yıl dönümünde saygı ve özlemle anıyoruz...

Kas

Cumhuriyetimizin 100. Yılını okulumuz öğrencileri , öğretmenlerimiz ve velilerimizle coşkuyla  kutladık.

Ekm

Yüz yıllık serüven Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100.yılında vatanımızın 81 ilinde çocuklarımıza 100. yılın önemini  ve çoşkusunu yaşayabilecekleri bir e twinning projesi hazırladık. Bu çalışma sayesinde hem Cumhuriyetimizin 100 yıllık tarihini öğrencilerimizi anlatacağız hem de birlikte omuz omuza uyum içinde çalışarak bize emanet edilen “Türkiye Cumhuriyeti”ne 81 ilden tek yürek olarak nasıl sahip çıktığımızı tüm dünyaya göstereceğiz.

Ekm

Bugün Hayvanları Koruma Günü...Her yıl 4 Ekim günü kutlanan Hayvanları Koruma Günü bu yıl da büyük önemle ve dikkatle kutluyoruz.

Onlara yaşanabilir bir çevre sağlamak, onları korumak, güzel bir yaşam sürmelerine destek olmak bizim görevimizdir.4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde okulumuzun öğrencilerileri gün boyu, aktif öğrenme süreçlerinde hayvanların hakları ve insanlara düşen görevler konusunda bilinçlenen, etkinliklerle desteklenen öğrenciler okula getirilen ve bahçedeki hayvanları besleyip sevdiler. Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Eyl

Peygamber efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v)'in Dünya'yı şereflendirdiği gün olan "Mevlid Kandili" okulumuz öğrencileri tarafından sunulan programla kutlandı. Okulumuza gelen öğrencilerimizi gül suyu ile karşılayıp lokum ikram ettik. Sınıflarda günün anlam ve önemi anlatılıp resim yapıldı.

Eyl

Her yıl eylül ayının üçüncü haftasında kutladığımız İlköğretim Haftasını bu yıl okulumuzu Sayın Mehmet Sarrafoğlu ziyaret etti. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz hazırlamış oldukları etkinliklerle  ilk öğretim haftasını coşkuyla kutladı. Katılım sağlayan öğretmenlerimize ,öğrencilerimize ve velilerimize çok teşekkür ederiz.